MEDEMBLIK – Het inmiddels tot een heuse stichting verworden Get Up Stand Up wist afgelopen zaterdag weer een aansprekende avond vol stand-up comedy
voor te schotelen aan het aanwezige publiek in café Brakeboer in Medemblik.
De twee landelijke toppers op het programma stelden allerminst teleur en de plaatselijke grappenmakers konden zeker goed meekomen,
zo bleek uit de enthousiaste reacties uit de zaal.

Clou kwijt
Niet alle drie de regionale stand-up comedy acts waren echter even succesvol.
Jon van Diepen uit Zwaag, die bij een eerder optreden tijdens een Get Up Stand Up avond wel als grappig werd ervaren, had zaterdag een ongelukkige avond. Vanaf het moment dat Jon het podium beklom leek hij de draad van zijn verhaal kwijt te zijn.
Helaas kreeg hij die ook niet meer te pakken, waarop alleen zijn droge constatering dat hij even “zijn clou kwijt was” aan het eind van zijn optreden met gelach werd begroet.
 
Misschien was Jon het slachtoffer van het hoge verwachtingspatroon dat Frank Brasser uit Beverwijk, een van de professionele stand-up artiesten, vooraf had gecreëerd. De blonde jongeling wist de lachers menigmaal op zijn hand te krijgen met zijn ietwat verstrooid opgediste bespiegelingen uit het studentenleven.

Werk, schaamhaar en boertjes 
Michel van Ophem en Johan Blokker en het boerenduo Little P en Big J uit Hauwert zetten West-Friesland uiteindelijk op de kaart als “regio met humor”.
Waar eerstgenoemd duo vooral uitblonk met woordgrapjes over hun werk en merkwaardige gesprekken over schaamhaar, kregen P en J de handen op elkaar met een rollenspel vol wetenswaardigheden over het boerenleven in Hauwert.

Lest best 
Met al deze acts, op uiterst droge wijze aan elkaar gepraat door Ed Sluiters en Peter Botman, was de avond aan het publiek te horen al meer dan geslaagd.
Het beste had men echter tot het laatst bewaard. Stefan Pot uit Amsterdam pakte het afgeladen café helemaal in, onder andere met grappen over het verschil tussen de stad en de provincie en zijn in de porno acterende zus. Pot was dusdanig op dreef dat hij aan het eind van zijn optreden ook grappen waar hij nog geen clou voor had bedacht zag slagen.
 
De organisatie van Get Up Stand Up kon achteraf dan ook alleen maar tevreden terugkijken op een avond als deze, waarvan er ongetwijfeld nog velen zullen volgen.
De eerstvolgende is op 25 januari in Het Wapen van Medemblik en 7 februari in Wervershoof bij ’t Fortuin.