Winnaar Voorronde Comedy Slam Heemskerk:

Tijdens de eerste voorronden van de Comedy Slam in Heemskerk heeft Ed Sluiters (Member van getupstandup) de publieksprijs gewonnen !!
Ed gaat naar de kwart finale! Zet ‘m op Ed.

Doe mee!

Welkom bij de eerste National Comedy Slam, het stand up comedy concours van de lage landen. Deze Comedy Slam bestaat uit drie regionale voorrondes en regionale finales. De winnaars van de verschillende regio’s strijden op 12 juni 2010 in de landelijke Grand Finale om winnaar te worden van de Eerste National Comedy Slam. 

Waarom zou ik mee doen?

In eerste instantie om te winnen natuurlijk, om aan meer optredens te komen en een leuke vermelding op je comedy-CV. Daarnaast is ervaring nooit weg en misschien wil je weten ‘waar je momenteel staat’? Dan is dit een goede manier om erachter te komen. Het leuke van dit concours is dat je meerdere prijzen kunt winnen. Je kunt een voorronde-avond winnen, als dat goed gaat dan maak je in de regionale finale kans op twee prijzen namelijk een publieksprijs en een juryprijs. En mocht je ook een van die prijzen in de wacht slepen dan reis je af naar een bomvolle zaal om te strijden voor de landelijke juryprijs en publieksprijs. Bovendien wordt voor de zes finalisten een Finalistentournee georganiseerd die van september 2010 tot en met december 2010 langs tal van locaties zal leiden. Dus het bereiken van de finale levert sowieso al een aantal nieuwe speeldata op.

Voor de helderheid hierbij de opzet schematisch weergegeven:

 

National Stand Up Comedy Slam

Voorrondes periode jan-apr

Regionale finales

Mei

Landelijke Finale

12 juni 2010

Comedy Slam Kargadoor Utrecht

4 voorrondes

(5 a 7 deelnemers per voorronde)

1 finale

(6 finalisten)

 

GRAND

FINALE

12 juni 2010

in De Piek in Vlissingen

6 deelnemers

Comedy Slam Zuidholland

4 voorrondes

(5 a 7 deelnemers per voorronde)

1 finale

(6 finalisten)

Comedy Slam Noordholland

in Café Lokaal Heemskerk

4 voorrondes

(5 a 7 deelnemers per voorronde)

1 finale

(6 finalisten)

 

Reglementen

 

Inschrijving

Je inschrijving is definitief zodra je de wervingsmail per mail beantwoord hebt naar playgroundcomedy@gmail.com met minimaal de volgende gegevens: Voornaam, achternaam, evt artiestennaam, adres, mobiel nummer, zoveel mogelijk data waarop je beschikbaar bent en eventueel data of locaties die je voorkeur genieten. Tot slot ook graag een digitale foto en een paar zinnetjes bio.

Zodra je per mail jezelf hebt ingeschreven dan is deze inschrijving bindend. We gaan ervan uit dat je je niet afmeldt voor je speelmomenten. Ook verbind je je hiermee aan het spelen van vervolgrondes wanneer je verder geraakt in de Slam.

 

Indeling

De werving van de Comedy Slam loopt in principe tot 10 december. Indien er minder aanmeldingen dan plekken zijn dan zal de werving voortgezet worden totdat de latere voorrondes ook zijn opgevuld. Indien er meer aanmeldingen dan plekken zijn, dan zullen de laatste aanmelders op volgorde van aanmelding op de reservelijst komen. Reserves worden uitgenodigd indien er afmeldingen zijn. Uiterlijk 15 december ontvangen alle deelnemers en reserves de indeling. Deelnemers die zich na indeling afmelden, kunnen niet gegarandeerd worden dat ze opnieuw worden ingedeeld. Wel kunnen ze zich aansluiten op de eventuele reservelijst.

Let op: deze lijst van indeling wordt maar één maal per mail verstuurd. Bij die indeling staat ook de tijd waarop je die datum verwacht wordt en het adres van de locatie. Voor sommigen kan het nog enige maanden duren voor ze aan de beurt zijn, dus bewaar die mail en die lijst van indeling goed en schrijf het in je agenda. Er worden namelijk geen reminders over verstuurd.

 

Data voorrondes en finales

De voorronde-data waarvoor je je kunt aanmelden zijn:

Cafe Lokaal, Heemskerk (NH): Maandag 11 januari, maandag 8 februari , maandag 8 maart, maandag 12 april,  (Finale datum, maandag 10 mei)

De Kargadoor Utrecht: Zaterdag 30 januari, zaterdag 20 februari, zaterdag 20 maart, zaterdag 24 april  (Finale datum, zaterdag 15 mei)

OJC De Trucker, Pijnacker (ZH): Zaterdag 9 januari, zaterdag 6 februari, zaterdag 6 maart, zaterdag 10 april, Finale datum zaterdag 22 mei).

 

Copy-paste bovenstaande data naar je aanmeldingsmail en verwijder data waarop je zeker niet kunt. En geef aan welke locatie jouw voorkeur geniet. Indien dit niet wordt aangegeven, dan worden deelnemer zoveel mogelijk ingedeeld op een locatie die het meest gunstigst voor je is qua reisafstand.

Als je nu al weet dat je niet op een van de drie regionale finale-data kunt, dan kun je ook niet in de voorronde van die locatie spelen. Het heeft met het oog op doorgaan weinig zin om in een voorronde te spelen als je toch niet beschikbaar bent voor de finale. Tenzij je al zeker weet dat je die voorronde niet gaat overleven J

En last but not least, hou uiteraard ook de datum van de Grand Finale vrij, te weten: 12 juni in De Piek in Vlissingen

 

Alle data nogmaals schematisch weergegeven.

 

National Stand Up Comedy Slam

Voorrondes periode jan-apr

Regionale finales

Mei

Landelijke Finale

12 juni 2010

Comedy Slam in Kargadoor Utrecht

Za 30 januari

Za 20 februari

Za 20 maart

Za 24 april

Za 15 mei

 

GRAND

FINALE

 

12 juni 2010

 

in De Piek in Vlissingen

 

Comedy Slam Zuid-Holland in OJC De Trucker Pijnacker

za. 9 januari

Za 6 februari

Za. 6 maart Za. 10 april

za 22 mei

Comedy Slam Noord-Holland in Café Lokaal Heemskerk

Ma 11 januari

Ma 8 februari

Ma 8 maart

Ma 12 april

Ma 10 mei

 

De gang van zaken op de voorrondes

Op de voorrondes worden maximaal zeven deelnemers ingedeeld. Drie of vier voor de pauze en drie erna. De volgorde wordt vastgesteld door middel van loting. De speeltijd is minimaal 7 minuten en maximaal 10 minuten. Dit is afhankelijk van eventuele afvallers. Bereid je dus voor op beide scenario’s.

Twee minuten voor het einde van je speeltijd krijg je volgens een afgesproken licht of gebaar het teken om jouw set naar een einde toe te werken. Indien je de maximale speeltijd overschrijdt kan je verzocht worden om direct af te ronden.

Na de laatste deelnemer wordt een korte drinkpauze ingelast waarin de publieksstemmen geteld worden. Daarna wordt z.s.m. bekend gemaakt wordt wie van de deelnemers zeker doorgaat naar de regionale finale op die locatie. De vier finalisten van de vier verschillende voorrondes worden in de regionale finale aangevuld door twee deelnemers met een Wild Card. Daags na de vierde voorronde worden dus twee andere deelnemers uitgenodigd om in de regionale finale deel te nemen.

 

De Regionale Finale

Dit is dus de finale waarin de vier publiekswinnaars van de voorrondes deelnemen plus twee comedians met een verkregen Wild Card. Bij deze regionale finale zijn twee prijzen te winnen namelijk de publiekprijs en de juryprijs. Beide winnaars gaan door naar de landelijke finale. Indien de juryprijs wordt toegekend aan de winnaar van de publieksprijs, dan zal de door de jury benoemde nummer twee ook doorgaan naar de finale.

De jury van deze regionale finale bestaat uit een mix van gevestigde comedians/cabaretiers, organisatoren, programmeurs of persmedewerkers.

 

De Landelijke Finale

In deze finale spelen de publiekswinnaars en jurywinnaars van de drie regionale finales. Wederom zal het publiek een publiekswinnaar kiezen en de jury een jurywinnaar kiezen.

Voor beide prijzen wordt een bokaal uitgereikt. Daarnaast zullen diverse media benaderd worden voor bekendmaking van de uitslag.

De jury zal uit andere kenners bestaan dan de juryleden uit de regionale-finales.

 

Finaletour

De finalisten krijgen van Playground Comedy meerdere speeldata aangeboden in de periode van september tot en met december 2010.

Boven de reiskosten wordt een vergoeding aangeboden die variabel is per locatie. De finalisten van deze Comedy Slam zullen als show aan meerdere speellocaties worden aangeboden. Met je inschrijving verbind je je aan het meespelen in deze finaletournee.

 

Criteria voor je performance

In je show mag je alle talen spreken die je wilt. Gezien de speellocaties maak je met Engels en Nederlands wel de meeste kans om begrepen te worden. Dus dat bevelen wij van harte aan. Verder is het de bedoeling dat je zelf geschreven materiaal presenteert. Dit is een pure stand up comedy contest. Gebruik van afgespeelde muziek of instrumenten zijn niet toegestaan. De organisatie verzorgt inlooptunes voor tijdens je opkomst.

 

Criteria van de juryprijzen

Bij de finales waaraan een jury te pas komt zal de jury gevraagd worden om vooral op de volgende criteria te beoordelen:

– Oorspronkelijkheid

– Originaliteit

– Kwaliteit van het materiaal

 

Veelgestelde vragen en antwoorden

 

Kan ik ook meedoen buiten mededinging?

Dat kan. Echter de voorkeur gaat uit naar pure deelnemers. Deze krijgen dan ook voorrang. Mochten er onvoldoende deelnemers of afzeggers zijn dan kunnen we een beroep op je doen. Met andere woorden verzend een zelfde aanmeldingsmail en vermeld daarin duidelijk dat je alleen meedoet buiten mededinging.

 

Hoe laat beginnen de avonden?

De aanvang van de avonden verschilt per locatie maar als indicatie tussen 20.00 uur en 21.30. Je wordt geacht om minimaal een uur voor aanvang aanwezig te zijn. Je ontvangt minimaal een week voor de voorrondeavond een mail met details over aankomsttijd, de andere deelnemers en andere bijzonderheden.

 

Wie komen er in de jury te zitten?

Dat is nog niet bekend. De werving en selectie van juryleden is nog in volle gang. Middels een e-mail-nieuwsbrief zal er over dit soort zaken gecommuniceerd worden.

 

Wanneer is er meer bekend over de finaletournee?

De planning is om begin januari een eerste update te geven van de finaletour en aanverwante data. Daarna kunnen er altijd nog data bijkomen. Ook dit soort informatie en updates worden in de digitale nieuwsbrief vermeld.