22 Januari had Getupstandup weer een super avond stand-up comedy in een uitverkocht huis bij Brakeboer in Medemblik. Deze avond wisten wij niemand minder als Roel C Verburg en Jeroen Pater te strikken. Twee zeer ervaren comedians en dat was zeker te merken deze avond. Voor de pauze kwamen er drie comedians in actie, Raymond Hofkens mocht als eerste gevolgd door Sarah van de Meer en met Jeroen Pater als afsluiter, waarmee het eerste deel van de avond al een groot succes was. Na de pauze begonnen we we met Jürgen de Mooij die erg relaxed  en goed stond en dat vond de zaal ook, top gespeeld Jürgen! Als afsluiter van de line up was Roel C Verburg aan de beurt. Roel zei na zijn optreden “wat een geweldig publiek”, maar Roel was ongeloofelijk op dreef en ja, dat is het publiek bij Brakeboer enthousiast! De MC van de avond was onze locale held Peter Botman. Op naar 9 april……..

Roel C VerburgRoel C Verburg

Verburg is getogen in Woerden en sinds 1994 woonachtig in Amsterdam. Hij zong en speelde vanaf zijn 17de jarenlang in allerlei bandjes om in 2000 als cabaretier het podium te bestijgen.

Oorspronkelijk nog voornamelijk als liedjeszanger, maar naarmate hij vaker optrad groeiden de aankondigingen van de liedjes uit tot op zich zelf staande verhalen. In 2002 werd Roel geselecteerd voor het Leids Cabaret Festival en kort daarna was hij te gast in het VARA TV programma Kopspijkers alwaar hij demonstreerde ook feilloos achteruit te kunnen praten.

Inmiddels ging hij zich ook richten op stand-upcomedy en werd aangenomen als comedy-trainee van de Comedytrain.

Medio 2005 ontstaat de impro/stand-upcomedy groep The Fast Comedy waar Roel ook deel vanuit maakt. In 2006 sluit hij zich aan bij de Comedy Explosion.

Jeroen PaterJeroen Pater

Een van de vaste waarden van de Comedy Explosion is Jeroen Pater. Een stabiele comedian die altijd inzetbaar is voor sterke shows. Zijn comedy is meer dan alleen snelle grappen, rake observaties en scherpe oneliners. Hij gaat verder. Dieper in de krochten van de ziel. Jeroen confronteert, teast en daagt uit. Rauwe comedy van de moderne tijd.