Comedy Knight - 8 april 2017Op zaterdag 8 april 2017 vindt alweer de zesde Comedy Knight plaats in het
centrum van Medemblik. Medemblik kent een rijke traditie op cabaret en stand-up comedy gebied. GetUpStandUp besloot daarom zes jaar geleden voor een ’grootstedelijke’ aanpak met het organiseren van de ComedyKnight.

Voor de zevende editie van de inmiddels befaamde Comedy Knight is gekozen om er nog een locatie bij te nemen. Ook Locals zal de comedy liefhebbers verwelkomen. De line-up: o.a. Roel.C.Verburg, Riza Tisserand Burga Gedik Oscar Arnold en vele andere. Een ticket/route bestaat uit drie locaties, op ieder locatie staan 3 comedians.

Alle kaarten zijn inmiddels uitverkocht.

Line-up Muziekcafé Brakeboer

Riza Tisserand
Riza Tisserand
Riza Tisserand ken je natuurlijk van de onelinershow: BNN’s Padoem Patsss, daarnaast was hij op TV te zien bij de Wereld Draait Door en in programma’s van Javier Guzman en Jörgen Raymann. Ook leverde hij achter de schermen tekstbijdrages aan theater- en televisieprogramma’s van Javier Guzman, Guido Weijers en Dit was het nieuws.
Fabian Franciscus
Fabian Franciscus
Fabian Franciscus beheerst de gave om zijn storm aan onnavolgbare en onbegrijpelijke chaos zeer grappig te verwoorden op het podium. Slecht en ongeconcentreerd in het leven buiten het podium, maar eenmaal op de planken een van de meest talentvolle en interessante cabaretiers van dit moment.
Hij was finalist op het Griffioen Zuidplein festival won de Comedy Slam, waarna hij in Nederland en België de finalistentour speelde. Daarnaast heeft Fabian in de grotere comedy clubs van Berlijn, Stockholm, Londen en New York gespeeld. Zoals o.a. in The Comedy Store, de bakermat van de Angelsaksisch comedy.

In Oktober 2013 heeft Fabian het Leeuwarder Cabaret Festival gewonnen. Dit seizoen speelt hij zijn avondvullende voorstelling VLAFEEST in de theaters.

Bugra Gedik (mc)
Bugra Gedik (mc)
Jong, eerlijk en grappig: Bugra Gedik (1993) is een stadsjongen die zijn mond niet kan houden. In 2014 vond hij zijn heil in de stand-up en sindsdien spuwt hij zijn trant comedy: rauw en introspectief met een filosofisch randje. Bugra (met een stille ‘g’) is opgegroeid in Amsterdam-West tussen Turken en tokkies en geschoold in Zuid tussen Vespa’s en kakkers. Doe daar zijn perverse studentenleven bij en je krijgt een beeld van deze brutale comedian.

Line-up Tritonbar

Johan van Gulik
Johan van Gulik
Johan van Gulik Deze lachspiermasseur zaait al jaren bulderlach in comedyland. Zijn act is grof en brutaal en soms hard tot op het bot, maar trekt daarbij zo een onschuldig gezicht dat men het hem gelijk vergeeft.
Ook op TV heeft Johan zijn visitekaartje afgegeven. Zijn optredens bij JENSEN en The Comedy Factory en Rayman is laat waren onvergetelijk. Ook heeft hij de tweede plaats weten te bemachtigen op het AKF (Amsterdams Kleinkunst Festival). En in 2009 stond hij in de halve finale van het Utrechts Cabaret Festival.
Parool: ” Hij is niet actueel” Johan: ” Nee maar ik lees m wel elke dag”
Oscar Arnold
Oscar Arnold
Oscar Arnold is zo’n typisch rare gast uit je middelbareschooltijd. Zo’n eenling, zo’n nerd. Zonde dat je er nooit zoveel tijd in stak, want soms zijn die mensen behoorlijk grappig. Zo ook Oscar. In zijn korte carrière wint hij de Talent Award op het Utrecht International Comedy Festival, staat hij in de finale van de Comedy Slam en in de halve finale van het VARA Leids Cabaret festival. Oscar is een slome duikelaar die de ene na de andere one-liner door de zaal heen knalt, in slow-motion in zijn geval. Wees voorbereid, verwacht geen snelle jongen, verwacht geen hippe comedian die high-fived met het publiek. Verwacht… Oscar!
Farbod Moghaddam (mc)
Farbod Moghaddam (mc)
Farbod Moghaddam is een spannend en veelbelovend comedy-talent dathard aan de weg timmert in het comedy-circuit en daarbuiten. Als comedian combineert hij Nederlandse nuchterheid met een Iraans temperament, vertelt persoonlijke verhalen met zijn blik gericht op de wereld en is hij daarin bot, maar ook kwetsbaar. Hoe dan ook, ogenschijnlijk tegenstrijdig en dus nooit saai.

Line-up Wapen van Medemblik

Daan van der Hoeven
Daan van der Hoeven
Daan van der Hoeven zoekt altijd de grens op. Soms komt die zelfs helemaal in Arnhem. Daan is jong, ongeduldig, wispelturig, op het randje, soms een tikkeltje grof, maar altijd met een onderliggende gedachte of verhaal. Ook weet hij zijn grappen te verpakken in hilarische typetjes, waarmee hij in een klap de ridiculiteit van onze maatschappij weet bloot te leggen. Wel altijd met een hele dikke vette knipoog. Het moet immers wel leuk blijven, nietwaar?
Ronald Smink
Ronald Smink
Ronald Smink wordt soms wel eens gezien als een vleesgeworden stripfiguur. Ronald denkt volledig out of the box dat in combinatie met een benig lijf en elastieken gezicht zorgt dat hij een comedian is die je niet snel zal vergeten. Wanneer je meegaat in de absurditeit van deze Fries is het een achtbaan waar geen einde aan lijkt te komen. Ronald heeft het Groninger Studenten Cabaret Festival gewonnen op Lowlands gespeeld en met avondvullende cabaretprogramma`s getoerd door heel Nederland.

De Pers: Naarmate Smink zich in zijn verhalen laat gaan ontstaan er Absurdistische juweeltjes, als een bever roosterende indiaan op de ringweg van Antwerpen. Leeuwarder courant

De Pers over Bonanza: Ronald Smink verwart het publiek in de traditie van Herman Finkers, maar dan harder en sneller’.Volkskrant.

Edson da Graqa (mc)
Edson da Graqa (mc)
Tegenwoordig wordt Edson da Graca (35) herkend op straat en willen mensen met hem
op de foto. Hij heeft zijn faam voornamelijk te danken aan het goed bekeken programma
’Dutch Ridiculousness’, dat hij sinds november 2016 presenteert.

Het aanstormende talent is veelzijdig; Edson kan zingen, presenteren, acteren, maar blinkt vooral uit in hosten. Als hij op het podium staat voelt hij zich als een vis in het water en dat zie je vanaf de bovenste rij. Hij blaast het publiek weg met zijn (geïmproviseerde) stand-up, zijn ad-rem one-liners en spot-on jokes. De binding die hij met elk soort publiek aangaat is fenomenaal. Als je Ed (voor intimi) ziet performen ga je van hem houden. Ed is lovable, hij is een echte ‘nice-guy’.

Line-up Locals

Roel C. Verburg
Roel C. Verburg
Als één van de weinige comedians van Nederland weet Roel C. Verburg stand-up comedy te combineren met muziek; en waar bij de meeste cabaretiers de liedjes vaak een rustpunt vormen, gaan bij Roel de grappen ook in zijn liedjes in hoog tempo door.

Zijn verhalen zijn doorgaans anekdotisch, zijn liedjes variëren van Hiphop (Slechtste Rapper Van De Straat) tot Carnaval (Ik Koester Je Oester).

Op de radio was hij wekelijks te gast bij Giel Beelen in de Freaknacht en tegenwoordig speelt hij elke week een liedje bij Rinkeldekinkel met Jeroen van Inkel. Op TV trad Roel oa op in Comedy Explosion, Kopspijkers, Tatatataal, Comedyclub Katendrecht en recent in Howard Komproe’s onelinerprogramma Padoem Patsss.

Tom Montfrooy
Tom Montfrooy
Tom is finalist van Cameretten 2015. Juryrapport : “Tom Montfrooy neemt het publiek mee in een mooi en kwetsbaar verhaal over zijn vrouw. De voorstelling blijkt zorgvuldig opgebouwd, bevat goede grappen, heeft gevoelige kanten en is toch niet van sentiment doortrokken. Hij vertelt op vrij nuchtere en gemakkelijke wijze en omzeilt handig alle clichés. Ondanks zijn persoonlijk leed straalt Tom veel positiviteit uit. Het verhaal is gepolijst en zijn teksten fijn geslepen.
“Een stand-up podium is een goede vervanger van een psychiater en scheelt de maatschappij veel schade “, aldus de geboren Rotterdammer. Op het eerste gezicht is Tom de standaard veertiger, hypotheek en kinderen, maar schijn bedriegt. Laat je verassen door de confronterende, stevige en ontroerende humor van Tom. Hij heeft er in ieder geval altijd zin in, Ech wel.
Floris Mein (mc)
Floris Mein (mc)
Dacht jij dat de mensheid simpel in te delen was in alfa- en bètatypes? Dan hebben we de uitzondering op de regel te pakken. Overdag goochelt Floris Mein met cijfers bij een bekende bank, ’s avonds goochelt hij sinds 2015 als comedian met woorden op allerhande podia. Daarnaast is hij ook nog blogger, papa en fervent niksnut dus blijkbaar weet hij ook de goochelen met tijd.

Line-up Kraaienest

Reinier Meijer
Reinier Meijer
Reinier Meijer is een Amsterdamse comedian. Dat hoor je niet alleen aan zijn tongval, maar ook aan zijn nuchtere blik op het leven. Zijn heerlijke observaties doen je beseffen hoe merkwaardig mensen kunnen zijn. Met zijn fascinatie van menselijk gedrag weet comedian Reinier Meijer iedereen aan het lachen te krijgen. Dat is ook de kwaliteit van Reinier Meijer, hij weet alle soorten doelgroepen aan te spreken. Jong, oud, toehoorders van verschillende afkomsten, wie eigenlijk niet? Zijn grappen zijn herkenbaar, toegankelijk en laten we eerlijk zijn…. Reinier windt er geen doekjes om. Hij houdt van confronterende humor en hij gaat publieksparticipatie zeker niet uit de weg… dus hou je gedeisd.
Chris van der Ende
Chris van der Ende
Chris van der Ende is meester in de improvisatie, wat hem berucht heeft gemaakt bij ‘ruig publiek’. Met een ongekende snelheid maakt hij niets -en niemand ontziende grappen. Een gemiddelde van 175 volle lachen in 30 minuten maken een show van Chris een ware workout voor de lachspieren.
Arjan Kleton (mc)
Arjan Kleton (mc)
Arjan Kleton ging eind 2014 voor het eerst als stand-up comedian het podium op. Hij was bijna 40 jaar oud en dit stond al jaren op zijn bucketlist. Het was meteen een succes, dus ging Arjan er voor en met zijn kenmerkende enthousiasme zette hij flinke stappen in het comedycircuit.
Als barkeeper heeft Arjan in de loop der jaren veel mensen een leuke avond bezorgd en dat is precies wat hij als comedian zijn publiek ook wil bieden: een leuke avond! Van studentes tot BN’ers en van golddiggers tot zijn eigen ouders, Arjan (ob)serveerde ze allemaal van achter de bar. Hij schenkt zijn publiek een mix van brutaliteit, herkenning, persoonlijk drama en improvisatie.